سوسیس ماهی در کشور تولید شد
ˈکاوه رحمانی فرحˈ مخترع این طرح اظهار داشت: مهمترین عامل منع مصرف محصولات سوسیس و کالباس در دنیا، استفاده از مواد نگه دارنده نیتریت و نیترات در آنهاست چراکه این مواد از بدن انسان دفع نمی شود.
تا کنون جایگزینی برای نیتریت جهت نگه داری محصولات گوشتی در دنیا در نظر گرفته نشده است زیرا استفاده از نیتریت همزمان دارای اثرات مفیدی شامل کاهش رشد میکروارگانیسم، دادن رنگ صورتی و سرخ به گوشت ، کنترل نسبی اکسیداسیون چربی و بهبود طعم محصول را در محصولات گوشتی به دنبال دارد.
رحمانی گفت: در سوسیس ماهی نیتریت استفاده نمی شود بلکه این نوع سوسیس فاقد هرگونه میکروارگانیسم است و علاوه براین با استفاده از یک فرایند طبیعی بو و مزه نامطلوب ناشی از ماهی گرفته شده است.
وی اظهار داشت: در این محصول با استفاده از طرح فاکتوریل از بین حدود 400 نوع فرمولاسیون، فرمول بهینه انتخاب شد تا سوسیس ماهی تولید شده فاقد بو و مزه نامطلوب ماهی و دارای کیفیت مناسب باشد.
رحمانی خاطرنشان کرد : هم اکنون یکی از مهمترین معضلات بخش شیلات و آبزی پروری کشور و حتی دنیا این است ماهی باید به شکل تازه خورده شود. این امر موجب کاهش تقاضای خرید ماهی شده چراکه فصل صید و خرید ماهی کوتاه است بنابراین لازم است که محصولات با منبع ماهی فرآوری و با کیفیت شوند .
وی افزود: محصول سوسیس ماهی قابلیت تولید انبوه را دارد و با تولید آن بخش شیلات دارای امنیت اقتصادی بیشتری خواهد شد. به گفته این محقق پایین بودن قیمت تمام شده این محصول نسبت به دیگر فرآورده های گوشتی از مهمترین مزایای این محصول است و استفاده از آن دارای ارزش افزوده اقتصادی است
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024